Priča o prijateljstvu

1063

Upoznajte Hogara Strašnog – psa koji leti, napada medvjede i spašava gazdi život! Pročitajte priču o nerazdvojnom dvojcu iz Hrvatske koji je motorom proputovao Europu, letio paraglajderom, vozio se u kanuu, skijao…Ovo je priča o velikom prijateljstvu, brojnim putovanjima i pustolovinama. Priča je to o čovjeku i psu. O Sivom i Hogaru Strašnom. Nerazdvojnom dvojcu koji je motociklom proputovao Europu, a zajedno su letjeli i paraglajderom, vozili se u kanuu i skijali.

pas_leti

Vladimir Smojver Sivi po zanimanju je trener, ali prije svega on je svjetski putnik, pustolov, zaljubljenik u prirodu i životinje, te ovisnik o adrenalinu.

Ušuljao se u auto.

Zadnjih pet godina u svojim egzibicijama ima i vjernog pratitelja, njemačkog lovnog terijera Hogara.Sivi je Hogara dobio sasvim neočekivano. Bio je u posjetu prijatelju iz Podravine, a to napasno štene od mjesec i pol dana ga je slijedilo gdje god bi krenuo. Dvaput mu se ušuljalo u auto i od tada su nerazdvojni. Hogar je njegov prvi pas i ne bi ga mijenjao ni za što na svijetu. Skupa plove kajakom, lete paragliderom, zmajem, a zajedno i skijaju – Hogar mu se popne na ramena, i tamo balansira. Jednom, dok smo letjeli zmajem u Japetiću, Hogar je iskliznuo iz svoje vodilice. Umro sam od straha! Nalazili smo se 2000 metara iznad zemlje, termika nas je stalno dizala i skoro sat vremena sam se pokušavao spustiti tako da Hogar ne sklizne dolje. Na koncu smo uspjeli – kaže Sivi.

Avantura na izletu.

Za vrijeme jednog izleta motorom u Gorski kotar, zatekao ih je pljusak pa su se smjestili ispod nadstrešnice i tamo prespavali. U zoru je Hogar počeo lajati, a Sivi je ugledao psa kako laje na velikog smeđeg medvjeda desetak metara ispred sebe. Nije mogao odoljeti da ne škljocne jednu fotografiju, što je razjarilo medvjeda. Došao mu je na metar udaljenosti, propeo se na stražnje noge, iskesio se i namjeravao ga napasti.

A Hogar je skočio i ugrizao medvjeda za butinu. Zvijer je zamahnula šapom, odbacila psa i nastavila se približavati Sivome. Međutim, Hogar je nastavio trčati oko medvjeda, sve dok ovaj nije odustao, i tako spasio gazdi život. piše