Mrtvima samo najbolje

851

Traže rekordnih 148.440 kuna za grobnicu?! Iako su cijene kvadrata kuća i stanova na osječkom području već duže u konstantom padu, to se ne može reći za grobnice koje i dalje drže cijenu. I to, bar za prosječni džep građana – previsoku. Najskuplje grobnice u Osijeku su one na Aninom groblju. Razlog za to je što su tamo ukopna mjesta bilo koje vrste prava rijetkost.

Na tom groblju tvrtka Ukop trenutačno prodaje samo jednu grobnicu, i to po cijeni od čak 148.400 kuna. Za dvostruku grobnicu, s obloženim granitom, Davor Lamza iz Ukopa kaže da je riječ o posebnoj ponudi s obzirom na to da se potpuno nove grobnice na ovom groblju teško pronalaze. Teško se dolazi i do novih grobnica na grobljima u Donjem gradu i Novom gradu. Kako doznaje Glas Slavonije, tamo se prodaje samo jedna grobnica, a obje drže cijenu nešto veću od 50 tisuća kuna. Najjeftinija grobnica može se kupiti na Centralnom groblju, i to za 23.850 kuna, iako se i ovdje nude mnogo skuplje grobnice – u vrijednost od 66.795 kuna. Svakako najjeftinije ukopno mjesto je kaseta za urne čija je cijena 4.950 kuna. U Ukopu kažu kako cijene grobnice rijetko i neznatno variraju, i to samo u slučaju značajnijeg poskupljenja materijala od kojih se prave.

Preko oglasa je puno jeftinije

Oni kojima nije bitno kupuju li novu ili staru grobnicu mogu dobro proći uhvate li se oglasnika. Na ovaj se način grobnica na Aninom groblju, “pogodna za četiri i više ukopa”, može kupiti za samo 5.000 eura, dok se na istom groblju grobnica s dva ukopna mjesta prodaja za 25 tisuća kuna. Na Novogradskom groblju grobnica sa spomenikom nudi se za 20 tisuća kuna, a na groblju u Donjem gradu “obiteljska” grobnica za 18 tisuća kuna. piše