Inspiriran bajkom

839

Provalnik starici: Ja sam tvoja susjeda, otvori vrata. “Dobar dan, to sam ja, tvoja susjeda, možeš li mi otvoriti vrata?”, upitao je piškutavim glasom pijani razbojnik koji je “ženskim” glasom prevario staricu iz mjesta Caginec pored Ivanić Grada.

vrata

Srećom, mladić je ubrzo uhićen s više od jednog promila alkohola u krvi. Nakon što se umiljatim ženskim glasom predstavio kao susjeda, razbojnik je uspio prevariti 73-godišnju staricu te mu je ona otvorila vrata. Zasigurno nije niti slutila da se iza njezinih vrata u Ulici Pavla Jelića u Caginecu kod Ivanić Grada umjesto njezine prijateljice nalazi lopov koji je inspiraciju za svoju nečasnu varku vjerojatno pronašao čitajući Crvenkapicu.

Kada je otvorila vrata, čekalo ju je neugodno iznenađenje – pljačkaš ju je pokušao omamiti papirnatom maramicom natopljenom acetonom, no snalažljiva umirovljenica počela zazivati upomoć te su njezini povici alarmirali susjede, a lopov je pobjegao.
‘Domišljatog’ razbojnika ubrzo su uhvatili policajci u obližnjem kafiću te ga odveli u postaju. Za pokušaj razbojstva, koje je policajcima priznao, policija je osumnjičila M. T. (26), žrtvina sumještanina.
”Vuku” je ujedno u policijskoj postaji izmjereno i 1,05 promila alkohola u krvi. piše