Privukli umirovljenika preko oglasa

741

Privukli umirovljenika preko oglasa, omamili, odvezli u šumu i zapalili. A potom opljačkali.

s_maskomZagrebačka policija je okončala kriminalističko istraživanje zagonetne smrti Hrvoja Filipovića (71), brata izuzetno bogate S. F. Za teško ubojstvo osumnjičene dvije osobe, muškarac i žena, koji su danas oko 14 h privedeni istražnom sucu koprivničke ispostave Varaždinskog županijskog suda.

Policija raspolaže čvrstim dokazima da je osumnjičeni par počinio teško ubojstvo 71-godišnjeg umirovljenika.

Riječ je o 32-god muškarcu, državljaninu RH porijeklom iz BiH, koji je imao prijavljeno prebivalište blizu mjesta na kojem je pronađen leš.

Njegova nevjenčana supruga 33-godišnjakinja, također državljanka RH porijeklom iz BiH je u specijaliziranim tiskovinama objavljivala oglase u rubrici osobni kontakti u namjeri da privuče osobe starije dobi.

Nakon što je nesretni Hrvoje Filipović (71) se odazvao i došao na dogovoreno mjesto u stan na području Peščenice. U piće mu je usula omamljujuće sredstvo, a potom su ga omamljenog ili mrtvog (policija ne može utvrditi je li živ izgorio ili ne) odvezli u njegovom BMW-i izvan područja županije u šumu ravenščica pokraj Križevaca te ga polili benzinom i zapalili.

Nakon zločina osumnjičeni 32-godišnjak koristio je kreditne kartice žrtve te mu ispraznio bankovne račune kupujući tehničku opremu i druge artikle široke potrošnje.

Policija moli građane koji su na temelju opisanog načina djelovanja osumnjičene 33-godišnjakinje dolazili u kontakt da se uz dikreciju jave, jer postoje indicije da to nije njihovo prvo i jedino djelo razbojničke krađe.

Djelomično spaljene ostatke tijelo umirovljenog kontrolora leta Zračne luke Zagreb pronašao je mještanin okolice Križevaca, nakon čega je DNA identifikacijom u Zavodu za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić i Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu ustanovljeno da se radi o Filipoviću, čiji je nestanak prijavila njegova 94-godišnja majka. piše