Izbor National Geographica

1032

Istra na ljestvici top deset destinacija za ovo ljeto. Urednici National Geographica sastavili su listu deset najatraktivnijih turističkih destinacija u svijetu za ljetovanje u 2011. godine među koje su, uz opširno obrazloženje, uvrstili i Istru.

 Motovun

U spomenutom članku navodi se kako je više od 40 plaža na 536 kilometra dugačkoj obali zaslužilo Plavu zastavu za izvrsnu kvalitetu mora i očuvanje okoliša, napominjući kako je jadranska obala omiljeno turističko odredište još od doba Austro-Ugarske Monarhije.

Istaknuto je i postojanje Medulinske rivijere na jugu Istre koja za istraživanje nudi sedamdesetak kilometara obale, srednjovjekovna naselja na brdima i drevne ruševine, a južno od Medulina nalazi se Rt Kamenjak, prirodni rezervat s 20 metarskim liticama, skrivenim uvalama i bogomdanim uvjetima za sunčanje.

National Geographic preporučuje i posjet Puli i pulskoj areni, pogotovo od 16. do 23. srpnja za vrijeme trajanja pulskog filmskog festivala.Istra_plaza

Osim Istre, urednici rubrike putovanja u National Geographicu preporučuju posjet okrugu Muskoka kanadske države Ontario, argentinskoj Patagoniji, otočju San Juan u američkoj državi Washington, Minneapolisu u američkoj saveznoj državi Minnesoti, nacionalnom parku Glacier Bay na Aljasci, Cardiffu u Walesu i štokholmskom arhipelagu u Švedskoj, portugalskim Azorima te honduraškom Roatanu. piše