Najbogatija Europljanka

656

najbogatija_europNasljednica kozmetičke tvrtke L’Oreal, Liliane Bettencourt (88), bit će stavljena pod skrbništvo članova svoje obitelji, izjavio je odvjetnik njene kćeri poslije sudskog saslušanja, održanog u ponedjeljak, 17. listopada 2011., u Courbevoieu pokraj Pariza.

Najbogatija žena u Europi, čije se mentalno zdravlje naglo pogoršalo, sudeći po medijskim izveštajima, žestoko se protivi pokušajima svoje obitelji da preuzme upravljanje nad njenim bogatstvom, ali će ipak biti stavljena pod skrbništvo svojeg najstarijeg unuka Jeana-Victora Meyersa (25). Odvjetnica obitelji je izjavila da će se o njenom bogatstvu, za koje se procenjuje da vrijedi više od 16 milijardi eura, starati njena kćerka Françoise Bettencourt-Meyers te unuci Jean-Victor i Nicolas.

List Le Monde na svojoj internetskoj stranici objavio je liječnički izveštaj u kome se navodi da Bettencourt pati od demencije i Alzheimerove bolesti, a njezina kćer Francoise tvrdi da je mentalno nesposobna da upravlja bogatstvom procijenjenim na 16 milijardi eura. Najbogatiju ženu u Europi, koja će 21. listopada proslaviti 89. rođendan, ispitalo je petoro liječnika, koji su od nje tražili da ponovi tri riječi. Ona je to i uspjela, no odmah zatim je te riječi i zaboravila, a nakon dodatnog ispitivanja, liječnici su zaključili da je poslovno nesposobna.

U intervjuu objavljenom prošlog vikenda, Liliane Bettencourt je zaprijetila da će napustiti Francusku ukoliko njena kćer uspije u svojoj namjeri da joj nađe skrbnika. piše