Plitvice se našle na popisu..

901

plitvicePlitvice se našle na popisu deset najljepših mjesta na svijetu.

PREKRASNA i bajkovita mjesta ne postoje samo u pričama i filmovima, već ih ima svuda oko nas. Ekipa portala Buzzfeed napravila je listu od deset najljepših mjesta na svijetu. 10) Nacionalni park Plitvice – Najstariji hrvatski nacionalni park sadrži prekrasne vodopade, zelenilo i lagune, a svakog posjetitelja ostavlja bez riječi.

tunel1) Tunel od glicinija – Smješten je u parku Kawachi Fuji u japanskom gradu Kitakyushu. Prekrasna rapsodija boja i mirisa okružuje vas posvuda u tom nevjerojatnom tunelu.

talijanski_gradi

2) Cinque Terre – Dio je talijanske obale, a svake godine privlači brojne oduševljene turiste.

  

3) Hotel La Montana Magica – Ovaj hotel točno je ono što mislite da jest. Hotel je izgrađen u obliku planine, a nalazi se u privatnom rezervatu prirode u Los Riosu u Čileu. 

iskrivljeno_drvee

4) Iskrivljena šuma u Poljskoj – Iskrivljena šuma nalazi se u zapadnoj Pomeraniji u Poljskoj. Oko 400 borovih stabala zasađeno je 1939. godine, a čudno su savijena.
 

 zeleni_tunel

5) Tunel ljubavi u Ukrajini – Veliko drveće okružuje staru željezničku prugu u Klevenu u Ukrajini. Tunelom ljubavi prozvan je zbog velike popularnosti među mladim parovima

plava_laguna

6) Vreli izvori Plava laguna – Ovi vrući izvori nalaze se na Islandu, gdje ih zagrijava vulkanska aktivnost otoka. Posebno su lijepi zimi, kad isparavaju toplinu.

ledeni_kianjon

7) Ledeni kanjon – Smješten je na Greenlandu, a nastao je otapanjem vode. Dubok je 45 metara.

stjena_u_moru

8) Ball – “Planina” usred oceana, Ball se nalazi u Australiji i najviša je izbočina koja izlazi iz mora. Ostaci su to nekadašnjeg vulkana, a visoka je 562 metra. 

more

9) Veliki koraljni greben – Najveći koraljni greben smješten je u Australiji, a može se vidjeti i iz svemira. piše