Proizvodio struje za 100 eura

704

krovstruOduzeli mu mirovinu jer na krovu ima solarnu mikroelektranu. Slovenski umirovljenik koji je na krov obiteljske kuće postavio solarnu mikroelektranu dobio je rješenje kojim mu se oduzima mirovina, a mora vratiti i mirovinu za zadnje tri godine koliko je proizvodio struju kojom je zadovoljavao polovicu kućnih potreba.

“Još uvijek se nadam da će prevladati razum i da se to neće dogoditi”, izjavio je za Slovensku televiziju umirovljeni elektroinženjer iz Vuzenice Jože Praper. On tvrdi da ga nitko nije obavijestio da se vlasnici minielektrana zakonom tretiraju kao “mali poduzetnici”, što je nespojivo sa statusom umirovljenika, a solarnu elektranu želio je postaviti kao prvi u svom kraju kako bi promicao alternativne izvore energije.

Mjesečno proizvede struje za 100 eura.
Iako je proteklih godina na elektranu, koja mjesečno proizvede struje za 100 eura, plaćao porez te doprinose, mirovina će mu sada biti oduzeta ako na sudu ne dokaže da na nju ima pravo ili ako se u međuvremenu, kako je planirano, ne donese zakon koji bi proizvodnju energije iz obnovljivih izvora dopuštao i umirovljenicima, što do sada nije bio slučaj. piše