Evo zašto je …

704

servisKorijen ove biljke učinkovitiji od kemoterapije. Znanstvenici su otkrili da korijen ove biljke djeluje bolje i od kemoterapije jer ona ubija sve stanice, a korijen maslačka samo one zahvaćene karcinomom.

Ova nepravedno zapostavljena biljka, često smatrana korovom, obiluje ljekovitim svojstvima, a potrebno ju je brati na čistim obroncima, daleko od prometa. Naše bake spravljale su sirupe od cvjetova maslačka znajući da sadrži mnoge ljekovite supstance. No, ono što je manje poznato jest da korijen maslačka pomaže oboljelima od raka. Znanstvenici su otkrili da korijen ove biljke djeluje bolje i od kemoterapije jer ona ubija sve stanice, a korijen maslačka samo one zahvaćene karcinomom.

Uz to, posjeduje diuretska svojstva, potiče izlučivanje žuči, čisti jetru i koristi kod alergija. Odličan saveznik je i za smanjenje kolesterola, a bogat je vitaminima i mineralima poput željeza, kalcija, folne kiseline i magnezija. Sadrži i vitamin K te vitamin A.

Na Sveučilištu Windsor u Kanadi provedeno je istraživanje na Odsjeku za kemiju i biokemiju, a rezultati ulijevaju novu nadu svima oboljelima od ove teške bolest. Naime, došli su do zaključka da korijen maslačka ubija stanice zahvaćene karcinomom. Još jedna korisna spoznaja je i ta da nema nikakav štetan učinak na ostale stanice u našem organizmu, objavljeno je na Natural News-u.

Čaj maslačka djeluje na zahvaćene stanice tako da se one unutar 48 sati doslovno raspadaju, a za to vrijeme zdrave stanice ostaju neokrznute, utvrdilo je ovo istraživanje. Kontinuirani tretman korijenom maslačka može uništiti većinu rakom zahvaćenih stanica kod oboljelih, a zbog neočekivanih rezultata istraživači nastavljaju s istraživanjem ove čudesne biljke.

John di Carlo, 72-godišnjak je koji se osobno uvjerio u ljekovitost maslačka. Prošao je intenzivne i agresivne tretmane kemoterapije, a na liječenju proveo pune tri godine prije nego što su ga liječnici pustili kući da sa svojim najbližima provede posljednje dane. S obzirom na to da su liječnici imali sve manje alternativa u pronalasku rješenja u borbi protiv njegove bolesti predložili su mu da pije čaj od korijena maslačka, a nakon samo četiri mjeseca doživio je remisiju bolesti. piše