Kuća na kotačima

1666

kko

Projekt Tiny: Ponekad je malo sasvim dovoljno. Projekt Tiny je pokušaj arhitekta da živi jednostavan, svjestan život bez dugova. Na taj način pomaže i daje primjer zajednici o alternativnim, pristupačnim i održivim primjerima življenja.

Visoki troškovi najma i želja za posjedovanjem vlastitog doma natjerali su ga da napravi malu kuću na kotačima. Sam je dizajnirao svaki pedalj ove jedinstvene kuće. Prije nekoliko mjeseci dovezao ju je iz Iowe na današnje mjesto u Kaliforniji gdje su fotografije i snimljene. U kući radi i živi s djevojkom i psom.

Kuća ima moderni, pasivni solarni sustav s deset prozora i staklenim vratima, uređaje od nehrđajućeg čelika, grijač za kupaonicu na plin, perilicu rublja i sušilicu ujedno, hladnjak sa zamrzivačem. U cijelosti je izolirana pjenom.

Zahvaljujući malim dimenzijama i korištenim materijalima nevjerojatno je efikasna. Vlasnik vjeruje da će male kuće biti način na koji će buduće generacije prevladavati posljedice gospodarske nejednakosti i visoke troškove stanovanja. pogledajte galeriju piše

kko2