Pritvoren nasilnik

764

Susjedu sjekirom razbio auto, nožem mu izbušio gume, pucao u njega i u kuću mu ubacio tri bombe. Josip Pavlin (64) pritvoren je nakon što je u alkoholiziranom stanju pucao po susje-dima te na njih bacao bombe u Vrhovčaku kod Sambora.

Istražni zatvor od mjesec dana odredio mu je sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici, a istražni zatvor određen mu je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Osumnjičen  je za pokušaj ubojstva i nedozvoljeno posjedovanje oružja. 

Cijela ta drama, u kojoj samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen počela je u 13.50 sati  4. siječnja na kolniku ispred kućnog broja 59. Pavlin naime nije mogao izaći iz dvorišta jer je tamo bio parkiran Fiat Bravo, pa je otišao u kuću te je uzeo sjekiru. Njome je razbio sva vjetrobranska stakla na vozilu, a zatim je još nožem izrezao gume. Njegov susjed (52), vidjevši što Pavlin radi, izašao je iz svoje kuće, došao je do vozila te ga je pitao:

– Zašto to radiš?

No umjesto da mu odgovori, Pavlin je izvadio pištolj te je zapucao prema susjedu, srećom ne pogodivši ga. Pavlinov susjed je strahujući za svoj život te život svoje obitelji u tom trenutku počeo trčati prema svojoj kući, a Pavlin je još dva puta pucao za njim. Potom je otišao u svoju kuću od kud je uzeo četiri ručne bombe M-75. S bombama je došao do susjedove kuće te je tri bombe aktivirao i ubacio u prizemlje susjedove kuće kroz otvorene prozore!? 

U tom trenutku u kući je pet osoba, no srećom nitko nije ozlijeđen. Policija je pretragom Pavlinove kuće našla i automatsku pušku, pištolj, bombe te veću količinu streljiva.  piše