Cedevita ponovno izgubila u Beogradu, Boatright se ozlijedio!

855

Nakon ovog dvoboja serija seli u Zagreb gdje se u četvrtak (19) igra treća utakmica. Košarkaši Cedevite izgubili su i drugu utakmicu finala ABA lige. Crvena zvezda je u Beogradu pobijedila Cedevitu sa 84:73, a loša vijest za hrvatskog prvaka je što se ozlijedio Ryan Boatright.

Nakon ovog dvoboja serija seli u Zagreb gdje se u četvrtak (19) igra treća utakmica. Zvezda vodi sa 2-0.

Domaćin je u susret ušao mnogo odlučnije nego dan ranije. Od početka je gradio prednost koji je do kraja prvog poluvremena narastao na 23 koševa prednosti (57:34). Polovicom druge četvrtine cedevitaši su zaigrali čvršće u obrani te je domaćin počeo griješiti.

No crveno-bijeli su brzo odgovorili, te su tricama ugasili nadu Cedevite u mogući preokret. Ipak, u nastavku je zagrebačka momčad ušla nešto odlučnije i smanjila prednost na 15 koševa razlike (59:44).

Nakon što se ozlijedio Ryana Boatrightaveć smo pomislili da će se Cedevitina igra raspasti, ali Pozzeccovi košarkaši dobili su krila te su u posljednjoj četvrtini utakmicu učinili zanimljivijom.

Šest minuta prije kraja uspjeli su smanjiti Zvezdinu prednost na 12 koševa razlike (73:61). Domaćin je agresivnijom igrom u završnici zadržali prednost i pobijedili sa 84:73.

Zagrebačku momčad je i danas vodio pomoćni trener Gianmarco Pozzecco, jer je Veljko Mršić bio kažnjen.

Miro Bilan je ubacio je 12, Ra’Shad James 11, a James Shurna i Ryan Boatright po 10 koševa za Cedevitu. Strijelce Crvene zvezde predvodili su Charles Jenkins sa 16 i Nathan Wolters sa 14 koševa, Dangubić je postigao 12, a Mitrović i Gudurić po 10. piše