Predivna gesta

833

danac posljednja zelja‘Stvarno je uživao’: bolnica prekršila svaki protokol kako bi umirućem čovjeku ispunila posljednju želju. Bolnica u Danskoj je pred smrt izašla u susret i ispunila posljednu želju Carstenu Flemmingu Hansenu, 75-godišnjem Dancu.

Moramo priznati da bi rijetko koja bolnica u svijetu ovako pobrinula za pacijenta kojem nema spasa. 

Hansen je primljen s aneurizmom aorte i unutarnjim krvarenjem, nakon čega je utvrđeno da je smrtno bolestan, a liječnici su mu dali nekoliko sati ili u najboljem slučaju, nekoliko dana života, prenosi theguardian.com.

Kako operativni zahvat ne bi bio uzaludan, osoblje bolnice u Aarhusu je odlučilo prekršiti uobičajeni protokol te izvelo Hansena na balkon, gdje je uživao u cigareti i čaši bijelog vina, u društvu s obitelji i s pogledom na zalazak sunca. 

– Ispunjena je posljednja želja moga oca, zadnji put je uživao u cigaretama i vinu. To mu je puno značilo, bilo mu je teško jer je u bolnici pušenje zabranjeno. Stvarno je htio uživati u svojoj posljednjoj cigareti – rekla je Mette Gold Bech Demuth, kći umirućeg.

-Atmosfera je bila ugodna i opuštajuća. Naravno, članovi njegove obitelji su bili tužni jer će umrijeti – rekla je medicinska sestra Rikke Kvist. 

Fotografija je objavljena na Facebook profilu bolnice te u kratkom roku pokupila brojne pozitivne komentare i lajkove.  piše

danac posljednja zelja1