Ubojstvo u Lučkom

937

ivica zuljevicBivši saborski portir osuđen na 12 godina zatvora: Strica (82) izudarao metalnom polugom po glavi pa ga zadavio.

Ivica Žuljević (67) iz Lučkog napravomoćno je osuđen na 12 godina zatvora na Županijskom sudu u Velikoj Gorici zbog ubojstva strica Ivana Žuljevića (82).

Osuđeni Žuljević je u travnju prošle godine više puta udario svog strica metalnom polugom po glavi, a zatim ga davio da bi mu na kraju rukama zatvorio i usta i nos, pokazao je nalaz mrtvozornika.

Smrt umirovljenika prijavio je sam osumnjičeni nećak koji je živio u kući do stričeve, u Hrvatskoselskoj ulici u zagrebačkom naselju Lučko. Policiji je tvrdio kako je star i bolestan te da ga je našao takvog, međutim njima je bio sumnjiv prizor koji su zatekli, ozljede na umirovljeniku, ali i ponašanje nećaka. Motiv ubojstva bila je imovinska korist. Žuljević je želio prisvojiti imetak 82-godišnjeg imućnog umirovljenika.

ivica zuljevic1

Susjed strica, ali i nećaka tada je novinarima kazao kako je Ivica teške naravi te da mu je dan nakon otkrića Ivanove smrti priopćio kako je on “otišao”, ali da na njemu nije primijetio tugu već strah.

“Znate, Ivica je do prije rata za vrijeme bivše Jugoslavije radio na portirnici u Saboru. Danas je umirovljenik. Njegova kuća je sljubljena s Ivanovom i još jednom u kojoj žive Ivanovi podstanari. Bio je u dobrim odnosima sa stricem Ivanom. Nakon smrti strine, Ivica i njegova supruga vodili su brigu o Ivanu. Bio je vitalan. No pokojni Ivan u posljednje vrijeme nije se osjećao sigurnim kad vozi bicikl pa je išao pješice. Kad mu je umrla i kći, ostao mu je samo pas, ali i podstanari. Čudno da nitko nije vidio da cijeli dan po onom nevremenu Ivan ima otvorena vrata kuće”, ispričao je susjed u travnju prošle godine. piše