Umirovljenik iz Kaštela na balkonu u loncima sadio marihuanu, policija ga uhvatila kad je već narasla do visine od 120 centimetara, a sud ga osudio na uvjetnu kaznu

598

umirovljenik mariuhanaUmirovljenik iz Kaštel Novog osuđen je nepravomoćno na splitskom sudu na uvjetnu kaznu zbog neovlaštene proizvodnje i trgovine drogom.

Osuđen je na 10 mjeseci zatvora s rokom kušnje od godinu dana i to zato jer je od siječnja do lipnja 2015. godine u svojoj sobi na balkonu u lonce zasadio biljke marihuane.

Prema presudi, uzgojio je 10 stabljika koje su do lipnja izrasle do visine od 14 pa dio 120 centimetara. Na suđenju je 66-godišnji umirovljenik priznao sve za što ga se teretilo.

Kazao je kako u kući živi sam te da ima mirovinu od oko dvije i pol tisuće kuna. Od toga gotovo polovicu mora davati za kredit, a kako mu mirovina nije dostatna za život, ponekad susjedima pomaže u poljoprivrednim radovima što mu oni plate.

Pred sudom se pokajao i kazao da mu je žao što je do svega došlo te da neće više takve stvari raditi. Sudac je pri izricanju presude kao olakotnu okolnost uzeo njegovu neosuđivanost, kajanje, iskreno i potpuno priznanje te osoben prilike.

Kao otegotna okolnost uzeta je, kao je obrazloženo, “društvena opasnost ovakvih kaznenih djela koja su posebno učestala na području županije. piše