Stravična prometna nesreća na njemačkoj autocesti

51

nesreca autobahnU prometnoj nesreći autobusa na autocesti na jugu Njemačke do koje je došlo u ponedjeljak ujutro poginulo je 18 ljudi, a 30 osoba je ozlijeđeno. Autobus u kojem je bilo 48 osoba, uključujući i dva vozača, zaletio se u kamion koji je vozio ispred njega te u potpunosti izgorio. Vozač kamiona je neozlijeđen.

Svih 30 ozlijeđenih putnika pretrpjelo je ozljede koje su zahtijevale hitnu medicinsku pomoć. Više osoba je teško ozlijeđeno, a Welt.de javlja kako su najmanje dvije osobe u životnoj opasnosti.

Policija je provela nekoliko sati u potrazi za mogućim preživjelima, te se do podneva 18 ljudi još uvijek službeno vodilo kao nestali. Olupina autobusa bila je previše vruća da bi je spasioci mogli pretraživati, te su se nadali kako je moguće da je netko od nestalih izašao iz autobusa nakon nesreće i odlutao u šoku.

Oko 12 sati policija je pak potvrdila da su sve preostale osobe poginule u autobusu. Nije poznato koliko je od njih stradalo u sudaru, a koliko ih je život izgubilo u požaru koji je uslijedio.

– Do kraja dana ćemo vjerojatno morati proglasiti više smrtnih slučajeva, priznao je ranije tokom jutra glasnogovornik policije, Jürgen Stadter. Prema Stadteru, autobus je bio pun starijih putnika – radilo se, čini se, o grupi umirovljenika koji su se vraćali s izleta.

Autobus je putovao iz Lausiza za Nürnberg, a nesreća se dogodila nedaleko od Münchberga danas oko 7 sati ujutro. Zbog nesreće je bio zatvoren sav promet na autocesti u oba smjera. piše