Lažna bankarica ponovno hara Trešnjevkom

673

prevara lopov tresNemoćnoj 79-godišnjakinji ukrala između sto i dvjesto tisuća kuna.

Nepoznata prevarantica ukrala je 79-godišnjakinji više od sto tisuća kuna iz njezina stana na Trešnjevci, nakon što joj je pokucala na vrata lažno joj se predstavivši kao bankarka, izvijestila je u srijedu zagrebačka policija, ponovno upozoravajući starije građane da ne nasjedaju na priče nepoznatih osoba koje pokušavaju ući u njihove domove tražeći da im predaju novac.

Prevaranti koji se, iskorištavajući nemoć i naivnost starijih ljudi, lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili kao policajci u utorak su 83-godišnjakinji uzeli više desetaka tisuća kuna, 82-godišnjakinji više tisuća kuna i 79-godišnjakinji između sto i dvjesto tisuća kuna.

Pokraden i 91-godišnjak

Na meti prevaranata našao se i 91-godišnjak, koji je u petak nepoznatoj ženi predao nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policija upozorava građane da u svoje domove ne puštaju nepoznate osobe koje to pokušavaju učiniti tražeći od njih da im predaju novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o prevarantima koji se lažno predstavljaju, iskorištavajući nemoć i neznanje starijih osoba.

Građani trebaju biti na oprezu i ako dobiju telefonski poziv od nepoznatih osoba, koje im kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, ili ih traže da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima.

Takve slučajeve odmah treba prijaviti policiji na broj 192, napominju u policiji.  piše