Podsljeme – Pešćenica – Studentski grad

789

gerontoloski tulum1414. Gerontološki tulum
Uoči Međunarodnog dana starijih osoba, u petak, 29.9.2017. godine, na Zrinjevcu u Zagrebu održan je 14. Gerontološki tulum u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, te Zaklade Zajednički put, a manifestaciju je podržalo i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Manifestacija je bila popraćena bogatim kulturno-zabavnim i rekreativnim programom, a Sindikat umirovljenika Hrvatske i Povjereništvo Zagreb predstavile su podružnice Podsljeme, Pešćenica i Studentski grad.

Više od 500 posjetitelja dobilo je priliku upoznati se s programskim aktivnostima domova za starije osobe i udruga za umirovljenike, a također su im bili dostupni i promotivni letci na temu skrbi o starijim osobama koje su izradili provoditelji različitih projekata koje je financiralo Ministarstvo. Bogato opremljeni štand s našim izlošcima, među ostalima, posjetili su gradonačelnik Milan Bandić, savjetnica za socijalnu skrb u Gradskom poglavarstvu Višnja Fortuna, predsjednica SUH-a Povjereništva Zagreb Biserka Budigam i tajnica SUH-a Vesna Bečić.

Ivan Ročić