Odjeća joj je izgorjela, micala je rukama, ali nije mogla govoriti

858

eksplozija pakracPakrac: Teško ozlijeđena V.S. (78) je hitno prebačena u Traumatološku bolnicu u Zagrebu.
Nije poznato kako je došlo do eksplozije u njezinoj obiteljskoj kući .

U eksploziji obiteljske kuće u srijedu ujutro oko 7.40 sati u Ulici 30. svibnja na kućnom broju 6 u Pakracu, teško je ozlijeđena 78-godišnja vlasnica kuće V.S.

– Živimo preko puta njene kuće i ništa nismo čuli, susjeda nekoliko kuća dalje je vidjela dim kako izlazi iz kuće. Izašao sam van i vidio sam ženu kako leži na travnjaku ispred kuće. Potrčao sam do nje. Bila je sva crna, odjeća joj je izgorjela, micala je rukama, ali ništa nije govorila. Vratio sam se u svoju kuću da uzmem jednu deku i nazvao sam vatrogasce. Pokrio sam je dekom, došli su policija i vatrogasci, a potom i Hitna pomoći. Odvezli su je u bolnicu.

Pretpostavljam da je jadna susjeda imala namjeru zapaliti plin u peći koju je stalno gasila i palila, jer je u zadnjih godinu ili dvije dana pomalo pokazivala znakove demencije. Najvjerojatnije se u prostoriji nakupilo plina i došlo je do eksplozije – rekao je prvi susjed Damir Bartoluzzi.

damir bertoluzzi
Damir Bartoluzzi

Uz vatrogasce, policiju i Hitnu pomoć na mjesto nesreće došli su i djelatnici Pakrac Plina d.o.o. koji su cijelom naselju zaustavili dotok plina.

– Policija je dobila dojavu o eksploziji, na terenu su djelatnici koji obavljaju očevid, nakon kojeg će biti poznato što je bio uzrok eksploziji – rekla je Nikolina Janković iz PU Požeško-slavonske.

eksplozija pakrac1

– Pacijentica je zaprimljena s teškim opeklinama opasnim po život i odmah smo je prevezli u Centar za opekline u Draškovićevu u Zagreb – rekla je Marina Major, predstojnica podružnice gradske bolnice Pakrac.

eksplozija pakrac2

Susjedi stradale žene kažu da je ona bila umirovljenica, nikada se nije udavala i živjela je sama.

– Ona ima samo jednu sestru koja ju je svakodnevni obilazila, ponekad i više puta na dan. Koliko znam, bila je viša medicinska sestra, a uz posao u pakračkoj bolnici predavala je i učenicima medicinske škole. Primijetili smo u posljednje vrijeme da nije najbolje, znala bi doći na naša ulazna vrata, pozvoniti, ispričala bi se i vratila svojoj kući. Bila je mjesec dana u bolnici, a nakon toga njena joj je sestra osigurala smještaj u Domu za starije i nemoćne. Odvezli su je, ali se ona istog dana vratila svojoj kući jer nije željela ostati u Domu. I eto što joj se dogodilo – rekao je susjed Bartoluzzi.  

Inače, u Pakracu ovo je šesta eksplozija plina u zadnjih dvadesetak godina, izuzme li se jedna u kojoj je plin namjerno pustio jedan vlasnik kuće, u četiri je do eksplozije došlo zbog curenja plina, a za ovu posljednju uzrok će biti tek utvrđen.  piše