Da i to je moguće!

686

74_godineIma 74 godine i tijelo kao 20-godišnjakinja. Iako se sportom počela baviti tek u 56. godini, vitalna starica pobijedila je na dva natjecanja u bodibildingu i još se uvijek aktivno bavi ovim sportom.

 

Zahvaljujući tome postala je i svjetska rekorderka. Ernestine Shepherd, 74-godišnjakinja iz Baltimorea, upisala se u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija bodibilderica koja se još uvijek natječe. “Godine su samo broj”, izjavila je ova vitalna žena za Washington Post. Ernestine ima savršene trbušnjake i 20 godina mlađeg supruga, Collina Shepherda, koji joj je podrška u svemu. Ona i suprug žive zajedno s njenim sinom (53) i unukom (14).
Vitalna starica bavi se modelingom i drži satove fitnesa u lokalnoj teretani. Rigorozno trenira s bivšom Miss Universe Yohnnie Shambourger (57), koja je prije 16 godina osvojila zlatnu medalju u bodibildingu na Panameričkim igrama.
“Trbušnjaci su njen zaštitni znak. Kad uđe u sobu golog trbuha svi ostanu bez daha”, kaže bivša misica.
Ova 74-godišnjakinja svakog jutra se diže u tri sata kako bi meditirala, a potom otrči 15 km.
Jede samo integralnu rižu, pečena pileća prsa i povrće, a sve to zalije svojim omiljenim pićem, čašom sirovih bjelanjaka koje pije tri puta dnevno. Nema nikakve potrebe za slatkišima.
Zadnjih 18 godina Shepherd je otrčala devet maratona i pobijedila na dva natjecanja u bodibildingu.
No, nije oduvijek bila u dobroj formi. Priznala je da je do 56. godine bila tipična lijenčina. Kada je primijetila da joj tijelo sve više propada, okrenula se sportu. Sa starijom sestrom počela je vježbati u lokalnoj teretani. Svidjeli su im se rezultati, pa su postale sve radikalnije u vježbanju.
Nakon što joj je sestra iznenada preminula od aneurizme, odlučila je ostati ustrajna i ispuniti sestrinu želju – prijaviti se na natjecanje u bodibildingu.
Iako je svjesna da neće živjeti vječno, tvrdi da želi zadržati određenu kvalitetu života dok god može i to je motivira pri vježbanju. Njen najveći idol je Sylvester Stallone. pogledajte video