10 najprivlačnijih zemalja

156

napjesyku10 najprivlačnijih zemalja za umirovljenički život. Sa svojim niskim troškovima života, ugodnom klimom i niskim cijenama imovine, Ekvador je petu godinu za redom proglašen najboljim odredištem za umirovljenički život Amerikanaca i Kanađana. U redovnom godišnjem istraživanju portala IternationalLiving.coma, Ekvador je po peti put dobio najviše ocjene za umirovljenički život.

Na drugom mjestu je Panama, a dalje slijede Malezija, Meksiko i Kostarika. “Mislim da je ta kombinacija gostoljubivosti, ugodne klime, niskih troškova i relativne blizine SAD-u najbolji umirovljenički paket koji Amerikanci i Kanađani mogu dobiti”, kazao je urednik portala Dan Prescher.

Istraživanje je temeljeno na sljedećim faktorima: troškovima života, klimatskim uvjetima,cijenama imovine, zdravstvenom skrbi, lakoćom integriranja umirovljeničkom infrastrukturom i načinima zabave te posebnim beneficijama za umirovljenike. U deset najprivlačnijih zemalja za umirovljenički život još su se uvrstili Urugvaj, Kolumbija, Španjolska, Tajland i Malta. piše