Baki je pozlilo od vrućine: Do vozila Hitne nosio ju – magarac

637

baka zagrovivVozilo Hitne pomoći, liječnik i medicinska sestra zbog teško prolaznoga terena nisu mogli proći do bake. Morali su pješačiti više od dva kilometra kako bi došli do kuće u kojoj živi.

Baka (84) ima problema sa srcem i teško hoda. Pozlilo joj je jučer od vrućine. Prvo je nazvala unuka da mu kaže da joj je loše. Unuk je odmah pozvao Hitnu pomoć. Pričekao je Hitnu kod puteljka koji vodi do kuće u selu Žagrović, nedaleko od Knina.

Vozilo Hitne pomoći, liječnik i medicinska sestra zbog teško prolaznoga terena nisu mogli proći do bake.

Morali su pješačiti više od dva kilometra kako bi došli do kuće u kojoj živi. Kad su napokon došli, nisu imali plan kako bi je prenijeli nazad do vozila osim na rukama.

U jednom trenutku ugledali su “kariolu” koja je bila ispred kuće. To im je bilo prvo rješenje, ali je i ono ubrzo palo u vodu.

– Nažalost, guma je bila prazna i nisu je mogli u tome voziti do kombija. Sin je rekao da u štali imaju magarca. To im se činilo kao dobra ideja i odlučili su pokušati – i na kraju uspjeli! – rekao nam je čitatelj koji se našao na mjestu i snimio fotografije.

baka zagroviv1

Unuk je otišao u štalu pripremiti životinju za “intervenciju”. Mago se nije nimalo bunio. Čekala ga je dobro poznata i na nekim dijelovima strma staza. Iznemoglu baku su smjestili na magu i spasilačka akcija je počela. Nakon “vožnje” koja je prošla bolje od očekivanog bakina susjeda vratila je magarca kući. U vozilu Hitne, koja je na suncu stajalo sat vremena, temperatura je pokazivala 38 stupnjeva.

baka zagroviv

U roku od nekoliko minuta baku su odveli iz Žargovića do Doma zdravlja. Baka je ostala na liječenju u kninskoj bolnici, gdje se oporavlja. Bila je stabilno, dobila je infuziju i nije u životnoj opasnosti. Iz Hitne su nam rekli kako je valjda zadnja slična intervencija bila prije više od pola godine, više se niti ne sjećaju kako su morali improvizirati. Sjećaju se samo da je čovjek spašen.

– Sve osoblje u domu zdravlja vrlo je ljubazno i vrlo marljivo, na njima se vidi koliko je taj posao težak i koliko on traži od njih. No isto tako se vidi da i oni to rade iz ljubavi, te sam siguran da, ako ih netko pita, da se ne bi nikad požalili – rekao je Kninjanin. Mago je na sigurnom i vraćen u svoju štalu, gdje željno očekuje gazdaricu da se vrati kući. piše i video