Bjelovarčanin (67) mora u zatvor zbog krađe hrane

29

Bjelovarčanin (67) mora u zatvor zbog krađe hrane: “Bio sam gladan, 3 dana nisam jeo”

67-GODIŠNJI Miroslav S. iz okolice Bjelovara dobio je šest mjeseci zatvora zbog krađe u trgovini 2018. godine.

Županijski sud u Slavonskom Brodu odbio je žalbu okrivljenika, ali i žalbu Državnog odvjetništva te time potvrdio prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Bjelovaru kojom je spomenuti osuđen na pola godine zatvora. Krađa se dogodila 5. rujna 2018. godine u trgovačkom centru Lidl u Križevcima. Okrivljeni je oko 14.30 u jednu veliku vrećicu natrpao suhomesnate proizvode i prošao pored blagajne bez plaćanja, piše Bjelovar.live.

“Bio sam gladan i nisam imao što jesti. Zadnja tri dana nisam ništa pojeo”, branio se okrivljeni Miroslav tijekom kaznenog postupka. Inače nije u mirovini i nema stalna primanja.

Miroslav je od ranije poznat policiji i pravosuđu. Nakon prvostupanjske presude u ožujku prošle godine uložio je žalbu.

Sud nije povjerovao njegovoj priči

Između ostalog, žalio se na količinu ukradenih proizvoda, njih ukupno 15, tvrdeći da toliku količinu ne bi mogao sam iznijeti radi bolesne kralježnice. No cilj te žalbe bio je zapravo ukupan iznos ukradenih stvari koji se s višekratnom vrećicom koja je koštala 9,99 kuna popeo na 1.150,84 kune.

No njegove navode iz žalbe demantirao je detaljan popis ukradenih stvari jer ga je na izlazu zaustavio zaštitar i pozvao policiju.

Državno odvjetništvo također je uložilo žalbu smatrajući da je izrečena kazna preniska. Međutim, sud ju je odbio pod obrazloženjem da je kazna primjerena i da će se njome postići svrha kažnjavanja. Kako je muškarac zbog sličnih slučajeva osuđivan i ranije, sud ovog puta nije imao milosti te mu je izrekao zatvorsku kaznu. Piše