Edythe

407

tirkizNajstarija korisnica Facebooka proslavila 106. rođendan. Edythe Kirchmaier također je najstarija vozačica u Kaliforniji. Edythe Kirchmaier, najstarija korisnica Facebooka, jučer je navršila 106 godina, prenosi ABC News.

Kirchmaier je najstarija korisnica popularne društvene mreže postala još prošle godine, kada su je za 105. rođendan registrirali prijatelji iz dobrotvorne organizacije Direct Relief. Danas je na Facebooku slijedi više od 45.000 prijatelja.

Kirchmaier, koja je također najstarija vozačica u Kaliforniji te najstarija živa diplomirana studentica Sveučilišta u Chicagu, isprva nije mogla upisati svoju godinu rođenja, 1908. Facebookovcima je trebalo mjesec dana da potvrde njezinu dob i riješe problem, što dosad nikad nisu morali činiti. Kirchmaier je počela koristiti društvene mreže jer joj omogućuju da svaki dan bude u kontaktu s prijateljima i obitelji. Facebook koristi i za promoviranje rada Direct Reliefa. – Cilj mi je bio da moja omiljena dobrotvorna organizacija, Direct Relief, postane poznatija – rekla je Kirchmaier. piše