Evo koje voće ne biste smjeli jesti zajedno

126

kako jesti voceVoće biste trebali podijeliti na slatko, neutralno i kiselo i ne biste ga trebali miješati s povrćem. Voćna salata čini vam se kao jedan od najzdravijih obroka?

Da, ali ako ste pažljivo birali koje voće ćete ubaciti u salatu. Voće biste trebali podijeliti na slatko, neutralno i kiselo i ne biste ga trebali miješati s povrćem.

Doznajte kako kombinirati voće i što svakako treba izbjegavati.

Ne miješajte jagode i banane Izbjegavajte miješati kisele plodove, poput grejpa i jagoda, ili polukiselo kao što su jabuke, šipak i breskve, sa slatkim plodovima, kao što su banane i grožđice. Neke studije pokazale su da krivo sljubljivanje namirnica može dovesti do mučnine, glavobolje i acidoze.  Ono što možete jest miješati kiselo i polukiselo voće. 

Ne miješajte voće i povrće Voće i povrće različito se probavlja. Voće se brže probavlja i mnogi nutricionisti tvrde da su ti plodovi djelomično probavljeni do trenutka kada dođu do želuca. Voće sadrži i više šećera, što može ometati probavni proces povrća. Iz istog razloga ne smije se miješati naranču s mrkvom jer ta kombinacija namirnica može vam prouzročiti žgaravicu. piše