“Godine nisu važne”

241

Projektom udruge KAS “Godine nisu važne” želi se umirovljenike potaknuti na aktivniji život u trećoj životnoj dobi. U skoro pune dvije godine trajanja ovog projekta kroz razne radionice od kreativnih, tjelovježbi, psihološke podrške pa sve do radionica rada na računalima prošlo je dvjestotinjak umirovljenika. Organiziran je stručni skup koji je obradio temu života umirovljenika u našoj županiji, a s dva izleta korisnici su uživali u ljepotama arboretuma i prekrasnih krajeva naše zemlje.

Projekt koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda 85% i Državnog proračuna Republike Hrvatske 15%, u cilju poboljšanja kvalitete života umirovljenika, provodi udruga KAS, dok su partneri Agencija lokalne demokracije Sisak, gradsko društvo crvenog križa Sisak, te Udruga invalida rada Siska i Grad Sisak. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.082.997,65 kuna.

Slijedećih dana ovaj EU projekt se nastavlja svakog četvrtka u prostorijama udruge KAS u Savskoj 66, Sisak s početkom u 15 sati, a već 1.rujna 2022. će se održati radionice tjelovježbe koje vodi kineziolog Marko Jurčević. Ukoliko je potreban prijevoz do prostorija udruge KAS, biti će isti organiziran. Sve dodatne informacije se mogu naći na web stranici udruge http://www.kas-sisak.hr, kao i kontakt.

Sve radionice su besplatne, a umirovljenici koji prvi puta dolaze na aktivnosti, trebaju donijeti preslike osobnih iskaznica, te dokaz da su umirovljenici (preslik riješenja o mirovini ili izvadak od mirovine). Voditelj projekta je Daniel Pavlić.

Vidimo se u KAS-u!