Grci imaju zanimljivo rješenje za spas sezone

696

To je jedini način sigurnog ulaska u zemlju

Sandy Beach and beach bar with sunbeds and umbrellas called Tortuga at Sithonia peninsula, Halkidiki, Greece on 17th July 2019. The beach with the crystal clear clean seawater under the summer sun with tourists and visitors from around the world swimming, sunbathing - tanning and relaxing in the turquoise Mediterranean water of Aegean Sea, as Chalkidiki attracts worldwide tourism because of the hotel infrastructure and nature. The beach is in a beautiful natural point below the shadow of Pine trees forest and Kelifos island is visible. The location is between Lagomandra and Tripotamos near Nikiti and Neos Marmaras. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)

Grčki ministar turizma Haris Theoharis izjavio je kako će za ljetovanje u Grčkoj ove godine trebati tzv. zdravstvena korona putovnica koju promoviraju. To je, kako je objasnio, metoda sigurnog ulaska u zemlju.

Pozvao se pritom i na konzultacije koje se upravo odvijaju u Europskoj uniji o tome kako bi svaki europski građanin koji želi putovati prolazio kroz „pouzdane testove na korona virus“.

Procjenjuje da će turizam pasti 50 posto, a Grčka ne očekuje goste iz zemalja izvan Europe. Vlada je najavila postepeno ukidanje mjera ograničenja od 4. svibnja, a proces bi trebao biti zaključen do kraja lipnja. Sezonu očekuju u srpnju, kolovozu i rujnu, a moguće je da će je uspjeti produljiti na listopad i čak studeni, ukoliko će epidemiološka to dozvoljavati, rekao je ministar ovog tjedna.

Grčka je zbog korona virusa zabranila ulazak u zemlju svim putnicima izvan Europe te letove u i iz šest europskih zemalja – Turske, UK, Nizozemske, Španjolske, Italije i Njemačke. Te zabrane su na snazi do sredine svibnja. Piše