Gregačević ispitan u općinskom državnom odvjetništvu

281

istrazni zatvor66Zatražen istražni zatvor za 66-godišnjaka. Donedavni vlasnik đakovačke Svečane dvorane “Nikolina” Mato Gregačević (66), ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu Osijek te je protiv njega predloženo određivanje istražnog zatvora.

Odvjetništvo Gregačevića sumnjiči da je u utorak, pri pokušaju ovrhe sale za svatove, koju je provodio sudski ovršitelj u nazočnosti policije, s namjerom da onemogući ovrhu odbijao izići iz objekta. U priopćenju se također navodi kako je 66-godišnjak sudskom ovršitelju i nazočnim policajcima zaprijetio da će aktivirati četiri bombe ako netko pokuša ući u objekt. Zbog toga ovrha nije provedena. Nakon što je 66-godišnjak ispitan, protiv njega je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku uručen prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Protiv Gregačevića Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Podsjetimo, u utorak, u 11 sati, trebala je biti deložacija, no dva sata ranije 66-godišnjak je pozvao novinare u manju salu dvorane gdje, kako je sam rekao, živi već dva mjeseca. Novinarima je tada, između ostaloga, izjavio kako su on i njegova obitelj previše toga uložili u gradnju sale da bi ju tek tako prepustio drugome. Kada su stigli ovrhovoditelji počeo je prijetiti pa su pozvani Hitna pomoć, vatrogasci i specijalna policija. Ipak je na kraju sam izišao iz objekta i predao se policiji.S.Lacić. piše