Hrvatska-Mediteranska Florida..

498

floridaHrvatska – Mediteranska Florida za sjeverne Europljane. Hrvatska ima izniman potencijal za razvoj turizma treće dobi! Američka država Florida velik dio svog bogatstva temelji upravo na skrbi o turistima zlatne dobi visokih imovinskih mogućnosti.

S obzirom na izuzetne prirodne karakteristike u kombinaciji s izvrsnim prometnim položajem, Hrvatska bi mogla postati njen europski pandan. Stručnjaci se nadaju pozitivnom trendu razvoja zdravstvenog turizma, za koji kako kažu, imamo bogomdane uvjete. Zdravstveni turizam veoma je zahtjevan jer je svaka karika u lancu ponude jednako važna, te zahtijeva kvalitetu i dobru usklađenost svih njenih elemenata.florida2

Naše bi prednosti bile konkurentne cijene u odnosu na ostale države, fantastična dostupnost budućih medicinskih centara srednjoj Europi, te mogućnost kombiniranja zdravstvenih sadržaja sa razgledavanjem znamenitosti i prirodne baštine po za inozemne turiste vrlo povoljnim cijenama.

Izgradnja naselja u manje iskorištenim područjima, od Dalmatinske zagore i Like do Korduna i Banije, u blizini termalnih izvora i već postojećih medicinskih kapaciteta, poticajno bi utjecala na živost spomenutih predjela te produljenje turističke sezone na čitavu godinu.

Kada ovome dodamo činjenicu da su aktivni turisti treće dobi iz stranih zemalja izuzetno visoke platežne moći, ne čudi što u ovoj grani turizma leži ogroman potencijal. Oni su u potrazi za preventivom i užitkom u toplijim krajevima ili pak liječenjem i pojedinim medicinskim zahvatima. Ukoliko se ozbiljno pozabavimo ulaganjima u ovu turističku granu i slijedimo svijetle primjere inozemne prakse, uspjeh je zajamčen. piše