Izložba – Arhitektura Zagrebačkih četvrti

146

VIRTUALNO OTVORENJE IZLOŽBE

ARHITEKTURA ZAGREBAČKIH ČETVRTI – TRNJE

Od dogmatskoga formalizma do simulacije urbaniteta

 

Poštovani,

 

Centar za kulturu Trešnjevka/ Galerija Modulor je otvorila virtualnu izložbu pod nazivom “Arhitektura zagrebačkih četvrti – Trnje” u utorak, 12. svibnja 2020. u 10 sati na internet stranici i Facebook-u Centra za kulturu Trešnjevka. 

 

Izložba iz ciklusa ARHITEKTURA ZAGREBAČKIH ČETVRTI ovom prilikom posvećena je Trnju.

Nakon što su zadnjih par godina fotografijom i kritičkim tekstom obradili nekoliko zagrebačkih kvartova (počevši od Trešnjevke, preko Stenjevca, Črnomerca, Maksimira, Donjeg grada, Podsljemenske zone) dvojac Bešlić (arhitekt) i Šimunić (kipar) daju nam na uvid tridesetak izabranih objekata s Trnja.

Različitost je ove izložbe u odnosu na protekle u tome što se seli u virtualni svijet pa je možete pogledati iz udobnosti svojega dnevnog boravka.

Virtualnu izložbu možete razgledati OVDJE.

Iako leži u srcu Zagreba, gradska četvrt Trnje nedovršena je i fragmentarna, a grad još uvijek nije u potpunosti načistu što bi s tim prostorom. Odluka donesena neposredno nakon Drugoga svjetskog rata da se prostor omeđen željezničkom prugom na sjeveru i zapadu, rijekom Savom na jugu i širokim prometnim koridorima na istoku – preskoči, a njegovo uređenje ostavi za kasnija, u financijskom smislu povoljnija vremena, usmjerava još uvijek izgled i razvoj Trnja. 

Iz teksta kataloga, Toni Bešlić

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na niže navedeni kontakt.

Zahvaljujemo na suradnji i srdačan pozdrav,

Centar za kulturu Trešnjevka

Saša Martinović Kunović / Voditeljica Galerije Modulor

M: 091 30 27 412

E: sasamartinovickunovic@gmail.com

www.cekate.hr