Jača imunitet i liječi

279

rukegrloOčistite usta, grlo i sinuse prirodnim lijekom. Zima je dovoljno neugodna i bez grlobolja i sinusitisa. Spriječite stoga pojavu bolesti uz propolis. Ovaj prirodni pripravak dragocjena je riznica ljekovitih sastojaka. Za biološku aktivnost propolisa zaslužni su flavonoidi.

 

 

 

Osim toga, propolis ima mnogobrojne biološke učinke: antibakterijsko, antimikotičko, antivirusno, anestezirajuće, zacjeljujuće, imunostimulirajuće i antitumorsko djelovanje. Osim za jačanje imunološkog sustava, propolis se najčešće koristi za ublažavanje upalnih procesa sluznice usne šupljine i desni. Propolis vrši snažnu redukciju bakterija u ustima, istovremeno ubrzavajući zarastanje ranica na sluzokoži usta zahvaljujući epitelizirajućem djelovanju.

A budući da zaustavlja razmnožavanje bakterija u usnoj šupljini, propolis onemogućuje stvaranje zubnog plaka i karijesa, te je odličan za prevenciju i liječenje upala u usnoj šupljini i grlu. Zahvaljujući lokalno anestetičkom djelovanju, ublažava grlobolju te smanjuje bolnu osjetljivost zubi. Povećava čvrstoću zubne cakline, jača zubnu pulpu, smiruje akutnu i kroničnu upalu desni te liječi afte.

Pri liječenju karijesnog procesa zuba, propolis se pokazao učinkovitim za smanjenje bolova, jednako kao i u liječenju gljivičnih infekcija, ranica, erozija i drugih promjena nastalih u usnoj šupljini. piše