Jednostavan način da se na prirodan način riješite grinja

667

grinjePosebno prijete djeci i starijim osobama, onima slabijeg imuniteta, a nalaze se na krevetima, posteljini, namještaju, prašini, zavjesama, odjeći, tapiciranom namještaju… Hrane se ostacima kože, hrane i plijesnima.

Grinje, ti mali napasnici koje ne možemo ni vidjeti golim okom, mogu uzrokovati alergije, bronhitis…

Posebno prijete djeci i starijim osobama, onima slabijeg imuniteta, a nalaze se na krevetima, posteljini, namještaju, prašini, zavjesama, odjeći, tapiciranom namještaju… Hrane se ostacima kože, hrane i plijesnima.

Kako ne bi razvili alergiju na grinje, a posebice ako već patite od toga, ovo su smjernice kako ih se riješiti u najvećoj mjeri, prirodnim putevima.

Nakon buđenja…

Nakon buđenja provjetrite posteljinu kako bi se sva nakupljena vlaga tijekom noći prosušila. Grinje vole vlagu. 

Antialergijski jastuk

Riješite se jastuka i popluna punjenih perjem. Birajte antialergijske materijale koji neće zadržavati vlagu, ali ni bakterije ni grinje. 

Jastuci punjeni perjem idealno su stanište za grinje. Riješite ih se. 

Sprej protiv grinja iz kućne radinosti

Od velike pomoći u borbi protiv nevidljivih i opasnih grinja mogu biti i eterična ulja. Kako bismo spriječili razmnožavanje grinja možemo koristiti eterično ulje eukaliptusa ili klinčića. U litru vode nakapajte eterično ulje eukaliptusa ili klinčića i pošpricajte po namještaju. Nakon što se osuši, očistite uobičajeno. 

Nekoliko kapi ulja stavite u sredstvo za pranje rublja i operite uobičajeno. Direktno na madrac možete posuti sodu bikarbonu u koju ste prethodno ukapali nekoliko kapi esencijalnog ulja i ostaviti tako da djeluje oko pola sata. Nakon toga usisajte površinu kreveta. Ako koristite sprej za madrac, svakako budite sigurni da se sve dobro posušilo inače ćete imati suprotan učinak.  piše