Kad “kumuje” alkohol

195

nocuNožem ubio brata i ranio susjeda. ‘Spikal sam ih’, navodno je bratu i šogorici rekao 52-godišnji Stjepan Š. iz Rijeke Voćinske dotrčavši u nedjelju do njih nakon što je nožem ubio drugog brata te ranio susjeda. Motivi krvavog obračuna još uvijek nisu poznati, no pretpostavlja se da je svemu kumovao alkohol.

 

Proslava Martinja u obiteljskoj kući u Rijeci Voćanskoj u Varaždinskoj županiji završila je krvavim obiteljskim obračunom. U njemu je 52-godišnji Stjepan Š. nožem ubio svog tri godine mlađeg brata Josipa, te ranio 63-godišnjeg susjeda Stjepana E.

“Spikal sam ih, zovi Hitnu”, navodno je rekao dotrčavši nakon ubojstva u kuću svog drugog brata i šogorice. Opisujući svoju dvojicu braće, treći je kazao kako je Josip znao popiti i pritom biti agresivan

‘Ne mogu shvatiti što se dogodilo’

“No, Stjepan ne bi ni mrava zgazio i zato nikako ne mogu shvatiti što se dogodilo i da je on učinio to što je učinio”, kazao je za Večernji list dodajući kako su još dan prije svi zajedno vozili drva. K tome je još kazao kako strahuje za sestru koja je do njega jecala.
“Samo želim vidjeti svog brata, a ne daju mi blizu”, rekla je, pak, ona. Pretpostavlja se da je obračunu kumovao alkohol, jer je Josip sa susjedom prije toga cijeli dan pio. Najvjerojatnije je slavio Martinje te zvao i brata da s njima slavi. Na mjesto događaja izašli su su zamjenik Županijske državne odvjetnice i policije koji su obavili očevid. Rezultati očevida još nisu poznati. piše