Karlović izgubio povijesni meč od Slovenca, Čilić i cure odlično krenuli

167

karlovic winIvo Karlović imao je osam brejk lopti i nije iskoristio nijednu. Aljaž Bedene imao je pet i jednu iskoristio. I to u najgorem trenutku, kasno u petom setu pri vodstvu 7:6.

Slovenac je pogodio savršeni retern na Karlovićev drugi servis i nakon četiri i pol sata igre slavio 6:7, 7:6, 6:7, 7:6, 8:6 u 1. kolu Wimbledona. U cijelom petom setu Ivo ja najbliže pobjedi bio u četvrtom setu kad je kod vodstva 2:1 u setovima i 2:1 u gemovima imao 0:40 na Bedeneov servis. Nije to iskoristio, kao ni dvije brejk lopte na 4:3. 

Imao je Karlović još jednu u prvom gemu petog seta i nakon toga više nije bio ni blizu. U tom gemu osvojio je jedina tri poena na reternu u cijelom setu. Karlović je meč završio s 44 asa, a Bedene ih je ispalio 27 i u 2. kolu će igrati protiv Damira Džumhura koji je poderao Oliva 6:2, 6:0, 6:1. Bio je to prvi meč u povijesti Wimbledona koji je došao do 6:6 u petom setu bez ijednog brejka. Marin Čilić ranije nije imao nikakvih problema protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera. Iako nije odigrao spektakularan meč, Marin je slavio 6:4, 6:2, 6:3 i pritom nije nijednom izgubio servis.

Šesti igrač svijeta će u 2. kolu igrati protiv Nijemca Floriana Mayera, kojemu je Viktor Troicki predao meč nakon prvog seta.

Donna Vekić pobijedila je Ruskinju Nataliju Vihljancevu 6:7, 6:4, 6:1, a Ana Konjuh nije imala nikakvih problema protiv Sabine Lisicki. Bilo je 6:1, 6:4. Donna će u 2. kolu igrati protiv domaće igračice i šeste nositeljice Johanne Konte, a Konjuh čeka susret s Rumunjkom Begu.

Mirjana Lučić-Baroni je vodila 5:0 u petom setu protiv Caroline Withoeft i imala meč loptu, da bi Nijemica čudesno preokrenula i slavila 6:3, 5:7, 8:6. piše