Koronavirus ušao u dvije bolnice u Zagrebu

551

Koronavirus ušao u dvije bolnice u Zagrebu: Zaraženo petero djelatnika i 16 pacijenata

Proboj koronavirusa dogodio se u dvjema bolnicama u Zagrebu. U Psihijatrijskoj bolnici “Sveti Ivan” zaraženo je četvero djelatnika i 16 pacijenata. U KBC-u “Sestre milosrdnice” zaražena je liječnica koja je ondje radila na odjelu za onkologiju i nuklearnu medicinu.

U Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan zaraženo je četvero djelatnika i 16 pacijenata, a u KBC-u Sestre milosrdnice zaražena je liječnica koja je ondje radila na odjelu za onkologiju i nuklearnu medicinu.

U psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan u Zagrebu, na odjelu za produženo liječenje, koronavirusom je zaraženo četvero djelatnika i 16 pacijenata, javlja HRT.

Odjel je zatvoren, a prostori dezinficirani.

Igor Filipčić, ravnatelj Psihijatrijske bolnice kazao je da je odjel izoliran, da su svi zbrinuti i da su im simptomi blagi.

– S obzirom da imamo paviljonski tip bolnice, onda je to lakše za izolirati. Znači taj odjel je izoliran, nije u kontaktu s ostalim pacijentima i s ostalih 10 odjela koji postoje još u bolnici, dodaje Filipčić.

U KBC-u Sestre milosrdnice, poznatom i kao Vinogradska bolnica, zaražena je specijalizantica iz zapadne Slavonije koja je na edukaciji u KBC-u, pozitivna je na koronavirus, a još u ponedjeljak je bila na radnome mjestu.

To je potvrdio i Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

U samoizolaciji je jedan pacijent kojeg je pregledavala te 19 liječnika i medicinskih sestara. Šostar je za Hinu rekao da je pred epidemiolozima sad jako puno posla da “polove” sve kontakte. Piše