Najbolji prijatelj

701

bobVjeran pas spasio život vlasniku koji je slomio vrat: Grijao ga ležeći na njemu 24 sata po ledenoj zimi.

Čovjek koji je slomio vrat vani na temperaturi ispod nule preživio je ležanje u snijegu u trajanju od gotovo 24 sata zahvaljujući svome psu, koji ga je grijao tijekom noći i lajao za pomoć.

Čovjek iz Michigana, imenovan samo kao Bob, bio je sam kada je napustio svoju kuću na farmi na Staru godinu kako bi prikupio drvo za ogrjev, piše Independent.

Pretpostavljajući da se neće odmaknuti više od nekoliko metara od kuće, Bob je bio odjeven samo u duge gaće, košuju i šlape kada je izašao van, unatoč tome što je temperatura bila oko -4°C.

Ali poskliznuo se, pao i slomio vrat.

Nema nikoga osim Kelsey

“Vrištao sam za pomoć, ali najbliži susjed je udaljen gotovo pola kilometra, a i bilo je 22.30 sati. No, došla je moja Kelsey”, rekao je Bob.

Kelsey je Bobov pet godina star zlatni retriver. Grijala je Boba tako što je ležala na njemu, a držala ga je budnim tako što mu je lizala ruke i lice.

“Cijelo vrijeme je lajala kako bi netko došao u pomoć i nije me napuštala”, ispričao je Bob. “Pazila je da ostanem ugrijan i budan. Znao sam da moram izdržati i da je moj izbor da ostanem živ.”

“Do jutra glas mi je već bio otišao i nisam više mogao vikati za pomoć, ali Kelsey nije prestajala s lavežom. Počela je zavijati i to je uzbunilo mog susjeda. Pronašao me je u 18.30 na Novu godinu.

bob1

 

Bobov susjed je pozvao hitnu pomoć. Kada je Bob stigao u bolnicu, njegova unutrašnja temperatura bila je ispod 21°C. Normalna tjelesna temperatura je 37°C, a do hipotermije dolazi kada temperatura padne ispod 35°C.

“Iznenadilo me je što nisam imao nikakve ozebline”, rekao je Bob. “Siguran sam da je to zato što me Kelsey grijala.”

Brz oporavak

Na potpuno iznenađenje liječnika, Bob se brzo počeo oporavljati od ozljede vrata.

“Nakon operacije, za divno čudo, počeo je pokretati svoje ekstremitete punom snagom”, ispričao je neurokirurg dr. Chaim Colen.

“Većina ljudi s ozljedama leđne moždine se ne može micati. Stvarno tragično, ali kada se tako što dogodi, gotovo je. Ne znam je li zbog niske temperature ili zbog toga što je tako ležao na snijegu”, rekao je doktor i dodao: “Mislim da životinje mogu pomoći. Njegov ga je pas stvarno održao na životu i stvarno mu pomogao, jako je sretan čovjek.”

Bob će ipak morati proći ekstenzivnu fizioterapiju kako bi povratio svoju staru snagu i ponovo mogao pravilno koristiti sve udove. No očekuje se da će se u cijelosti oporaviti. piše