Nakon što kušate ove krumpire, zaboravit ćete sve načine na koje ste ga do sada pripremali

177

peceni krumpirDovoljan vam je kilogram krumpira, oko 5 dkg maslaca i nekoliko žlica maslinovog ulja. Po ukusu možete dodati sol, papar, papriku ili pak peršin, ali sve i da ga ne volite, češnjak će ovom jelu dati sasvim novu dimenziju. Vrijeme pripreme je oko 45 minuta, a proces je više nego jednostavan.

Pečeni, kuhani, na salatu bezbroj je metoda pripreme krumpira. Oni su sasvim sigurno jedan od omiljenih priloga, ali svakako uz kakvu ukusnu salatu mogu poslužiti i kao glavno jelo. No, krumpir se može prirediti i na pomalo neuobičajen način.
Dovoljan vam je kilogram krumpira, oko 5 dkg maslaca i nekoliko žlica maslinovog ulja. Po ukusu možete dodati sol, papar, papriku ili pak peršin, ali sve i da ga ne volite, češnjak će ovom jelu dati sasvim novu dimenziju. Vrijeme pripreme je oko 45 minuta, a proces je više nego jednostavan.

Potrebno je naravno krumpir prvo očistiti i narezati na polovice. Potom svaku polovicu lagano zarežite nožem, ali ne skroz do kraja. Režite ga tako da nalikuje lepezici na postolju. Krumpir potom vrlo kratko prokuhajte u slanoj vodi nekoliko minuta. Zatim ga izvadite iz vode i posložite na lim za pečenje.
Krumpire potom preklopite aluminijskom folijom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu. U međuvremenu otopite maslac, dodajte mu maslinovo ulje i začine po želji, a desetak minuta prije kraja izvadite krumpir iz pećnice i prelijte s ovom otopinom te zapecite bez folije. Nastojte da smjesa upotpuni narezane krumpire.
Kada su pečeni, dobiti ćete ukusno i mirisno jelo, hrskavo izvana, a mekano iznutra. Ovako spravljen krumpir možete poslužiti uz jela od povrća, mesna jela, ali nestat će vrlo brzo s tanjura i bez priloga. piše