Nalet auta na biciklista (61) u Sisku

58

nesreca sisakBore se za njegov život Alkotestiranjem vozača automobila nije utvrđena prisutnost alkohola. Zbog izazivanja nesreće u prometu protiv 25-godišnjeg vozača će biti podnesena kaznena prijava.

U srijedu, 1. veljače oko 18.35 sati, u prometnoj nesreći u Sisku na raskrižju Ulice Marijana Celjaka i Žumberačke ulice, teške tjelesne ozljede opasne za život zadobio je 61-godišnji biciklist. 

Naime, 25-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registracija je dolaskom na spomenuto raskrižje, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine vozilom udario u lijevu stranu neoznačenog bicikla kojim je ispred njega u istom smjeru, bez reflektirajućeg prsluka i pod utjecajem alkohola od 0,81 promil, upravljao i bez obavijesti ostalim vozačima skretao ulijevo u Žumberačku ulicu, 62-godišnji biciklist. 

Vozač automobila je nastavio kretanje te je vozilom udario u stražnji dio drugog bicikla kojim je neobilježen i bez reflektirajućeg prsluka te također skrećući ulijevo, upravljao 61-godišnji biciklist. Biciklist je pao na kolnik, dok je vozač automobilom nastavio kretanje kroz raskrižje te udario u dva prometna znaka. Ozlijeđenom 61-godišnjaku liječnička pomoć je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne za život. 

Alkotestiranjem vozača automobila nije utvrđena prisutnost alkohola. Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 25-godišnjeg vozača će biti podnesena kaznena prijava, dok će obojica biciklista biti prekršajno prijavljeni temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama. piše