Noćna mora

123

stjenicNoćna mora u Velikoj Gorici. Izgrizle je stjenice i uništile joj cijeli stan i imovinu. Dragica Damjanić (68) iz Velike Gorice morala se iseliti iz stana u kojem živi posljednjih 12 godina jer su joj se u dom uselile stjenice. Iz stana je morala baciti baš sve što je imala, a u stan su ušli radnici dezinsekcije koji su bacili tri otrovne bombe. “Nemam što odjenuti za zimu, niti jednu jaknu nemam, sve sam morala baciti. Još ću morati izvaditi sve štekere jer su mi rekli da se i tamo skrivaju. Nisam odmah shvatila da se radi o stjenicama. Budila sam se puna plikova, svrbjelo me je cijelo tijelo. Liječnici su me tri mjeseca liječili od alergije.

Popila sam oko 200 tableta, uzeli su mi i komad kože s bedara da bi vidjeli na što sam toliko alergična. I tko zna kako bih saznala da imam stjenice da mi jedna starica nije rekla”, ispričala je Dragica za 24 sata.

U stanu u Velikoj Gorici živi posljednjih 12 godina. Sad se morala iseliti, na smetlište je izbacila sav namještaj, osim kuhinje, bacila je i televizor jer su stjenice masovno ispadale iz njega, a iščupala je i parkete, izbila prozore, bacila odjeću…

Radnici dezinsekcije su šest puta špricali stan i tri puta ga tretirali bombama koje prsnu i rasprše otrov u svaki kutak. Zadnju bombu bacili su u petak, pa bi ovih dana Dragica ponovno trebala prespavati u stanu.

“Smrt mi je ponovno ići tamo spavati”, kazala je Dragica. Inače, nesretna žena je u jednom trenutku pomislila da se riješila stjenica, pa je podigla kredit i kupila novi krevet, laminat i ugradila PVC stolariju, a sad joj je ponovno sve uništeno. Centar za socijalni rad pomogao joj je s 2.000 kuna jednokratne pomoći. piše