Od danas u prometu tri ZET-ove tramvajske linije

231

Vozit će po nedjeljnom rasporedu, a jedna će prvi put ići preko obnovljenog remetinečkog rotora

Zagreb, 030817.
Mihaljevac.
U promet pustena rekonstruirana tramvajska pruga Mihaljevac - Dolje. Moderniziranu tramvajsku prugu, ukupno 5200 m kolosijeka, u promet je pustio gradonacelnik Zagreba Milan Bandic.
Na fotografiji: tramvaj na stanici Dolje.
Foto: Marko Todorov / CROPIX

U Zagrebu će od srijede 29. travnja u promet biti puštene prve tri tramvajske linije, broj 3, 5 i 14, koje će u ovoj fazi dijelom prometovati izmijenjenim trasama slobodnim prometnim koridorima i to prema nedjeljnom rasporedu vožnje, priopćio je u utorak navečer Zagrebački električni tramvaj (ZET).

Tramvajska linija 3 prometovat će uobičajenom trasom: Ljubljanica – Ulica grada Vukovara – Savišće.

Tramvajska linija 5 prometovat će izmijenjenom trasom: Prečko – Savska cesta – Ulica grada Vukovara – Žitnjak.

Tramvajska linija 14 također će prometovati izmijenjenom trasom: Ljubljanica – Savska cesta – Jadranski most – Zapruđe, čime će nakon više od godinu i pol biti uspostavljen tramvajski promet preko obnovljenog remetinečkog rotora.

Tramvajske linije prometovat će prema nedjeljnom rasporedu vožnje koji je dostupan na početno-krajnjim stajalištima te internetskoj stranici ZET-a.

Tramvajski promet bio je u prekidu temeljem Odluke Nacionalnog stožera o obustavi javnog prijevoza, kao i zbog oštećenja na tramvajskoj infrastrukturi uzrokovanih potresom. Stručne službe svakodnevno su na terenu i intenzivno rade na osiguravanju uvjeta kako bi se postupno uvodio tramvajski promet i na ostalim linijama. Piše