Odjeća, novac, sitnice koje život znače

582

starestvarPomozite susjedu, humanitarni sajam u subotu u Maksimiru Humanitarni sajam održat će se ove subote u prostorima Udruge, Šrapčeva 12, od 10 do 14 sata. Na maksimirskom je području, prema podacima Centra za socijalnu skrb, čak 150 potrebitih obitelji. Udruga “Susjed susjedu pomaže” da bi pomogla svojim susjedima jednom mjesečno organizira humanitarni “Maksimirski sajam” na kojem prikupljaju donacije – odjeću, obuću, novac i ostale potrepštine za 30-ak obitelji koje redovito potpomažu tim donacijama.

Sljedeći humanitarni sajam održat će se ove subote u prostorima Udruge, Šrapčeva 12, od 10 do 14 sata.

– Već prikupljena roba prodavati će se po simboličnim cijenama. Sav novac ide obiteljima koje smo odabrali u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb – ističe Gordana Brus, inače osnivačica Udruge “Susjed susjedu pomaže”. Na sajam mogu doći svi koji žele donirati robu za svoje susjede, koji žele kupiti nešto od naše prikupljene robe, ali i oni kojima je potrebna pomoć i koji nemaju, njima ćemo pokloniti robu, dodaje.

Osim na mjesečnim sajmovima, vrata Udruge otvorena su za sve koji žele pomoći i kojima je pomoć potrebna i svakog četvrtka od 17 do 19 sati. U akcije pomoći za susjede u potrebi priključili su se i kvartovski dućani. “Susjedova košarica” u koju svatko može ostaviti neku namirnicu, aktivirana je u trgovini Prehrana u Štosovoj ulici, Marino Lučko u Fijanovoj ulici, Dioni na Jordanovačkoj livadi, Prehrani na Bukovačkom trgu i Maksimirskoj cesti. Gordana Brus Udrugu je osnovala 2006. godine i kaže, posljednjih godina odaziv ljudi je manji, a potrebitih je sve više, stoga je pozvala ljude koji imaju, da se osvrnu oko sebe i pomognu onima kojima je pomoć potrebna. piše