Omiljena sobna biljka

579

bilja23U vašem domu treba vam upravo ova biljka: Upija svu negativnu energiju, a laka je za održavanje. Ne zahtjeva previše i dosta je otporna.

Biljku koja vam je uvijek zapela za oko kada ste bili u posjetu baki teško je ne zamijetiti jer se ističe zbog svojih specifičnih listova. Klorofitum, kordilina, falangijum ili zeleni ljiljan još uvijek se može vidjeti u mnogim domovovima, no manje je poznato da ona upija negativnu energiju.

Posebna je i po tome što ne razvija pravu lukovicu već zadebljanje na korijenu u koji se sprema rezervna materija. Osim što upija negativnost, odlično pročišćava zrak pa je kao stvorena za držanje u dnevnom boravku, kuhinji ili uredu.

Kordilina ne podnosi direktno sunce, a zalijeva se svakih tjedan dana (provjerite je li zemlja vlažna). Također ju je važno gnojiti tekućim gnojivom, pogotovo u vrućim ljetnim mjesecima. Svake godine ju je potrebno presaditi, pri čem treba paziti da se ne maknu zadebljanja na korijenu.

Biljka može imati duge izboje (nova biljka) na kojima će se pojaviti cvijet, a nakon što cvijet prođe, te male biljčice se sade u zemlju kako bi izrasla nova biljka. piše