Oprez, biciklisti! Zbog ovog prekršaja prijeti vam 300 kuna kazne

108

biciklisti prsluk“Vozač bicikla koji se kreće kolnikom na svim cestama dužan je noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti biti označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom”.

Sindikat biciklista upozorio je na svojim internetskim stranicama da je u četvrtak na snagu stupio Zakon o sigurnosti prometa na cestama koji postrožuje obveze biciklista u prometu. 

Objašnjavaju da, prema novim odredbama, “vozač bicikla koji se kreće kolnikom na svim cestama dužan je noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti biti označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom”.  

“Druga reflektirajuća oznaka”, sukladno tumačenju MUP-a, značila bi da biciklisti mogu, osim posebnom biciklističkom odjećom, biti označeni i nekom drugom oznakom, materijom ili samoljepljivom trakicom koja reflektira svjetlo, a koja ih čini uočljivijima na cesti”, pišu iz Sindikata biciklista.  Napominju da je kazna za nepridržavanje te odredbe 300 kuna.   piše