‘Ovo je bio moj dom, a sada je izbrisan s lica zemlje’

83

IVICA KOSTELIĆ OBJAVIO EMOTIVNU PORUKU S MJESTA NA KOJEM SE POČELO STVARATI ČUDO

Clive Rose/Getty Images

Osim što je svijet pogodila velika epidemija koronavirusa, najbolji hrvatski skijaš svih vremena, Ivica Kostelić upozorio je na još jedan veliki problem, a to je sječa šuma. U tom tonu objavio je i vrlo emotivan video na svojim društvenim mrežama u kojem je upozorio na prekomjernu sječu Medvednice.

To je mjesto na kojem su odrasli Ivica i Janica i mjesto na kojem su godina mukotrpno trenirali da bi kasnije izrasli u jedne od najvećih svjetskih sportaša.

– Ovo je moj dom. Ovo je bilo moje trkalište, a sada je izbrisan s lica zemlje – uvoda je poruka u prilogu, a zatim slijedi tekst u kojem stoji:

– Kada srušimo posljednje stablo, kada ulovimo posljednju ribu, kada otrujemo posljednju rijeku, tek tada ćemo shvatiti da ne možemo jesti novac – bila je to poruka Ivice Kostelića prije četiri dana, a sada je stigla i prva reakcija i to od strane predstavnika HRvatskih šuma.

– Drago mi je što su predstavnici Hrvatskih šuma brzo reagirali na moju prijašnju Facebook i Instagram objavu. Pozvali su me da zajedno razgledamo teren u šumi Marča kod Ivanić Grada na kojem je izvršena sječa te me upoznali sa svojim načinom rada u šumi uz kratku poduku iz šumarstva, a ja sam im iznio svoj pogled.

Hrvatske šume su ove jeseni planirale pošumljavanje dijela tog istog terena na kojem nema dovoljno pomlatka i volio bih da nam se pridružite u ovoj akciji te poduprete pošumljavanje ne samo ovdje nego i u svakoj drugoj prilici – napisao je Kostelić.  Piše