Ovo je kraj bolnih injekcija

474

flasteri injekcijaStiže potpuno bezbolna metoda koja zamjenjuje igle. Ne trebate biti skeptični jer je ova metoda već prošla testiranje i dokazano je pouzdana. Tajna je u stotini mikroiglica na unutarnjoj strani flastera.

Pomisao na igle i injekcije u mnogima izaziva strah. Ako ne strah, onda barem neugodu. Što biste rekli na to da više nikad u životu ne morate prolaziti kroz takve stresove? Iako naizgled nevjerojatno, stručnjaci su osmislili novi, potpuno bezbolan način za ubrizgavanje lijekova koje ste dosad primali isključivo injekcijama.

Riječ je o flasteru koji jednako uspješno djeluje kao injekcija. Ne trebate biti skeptični jer je ova metoda već prošla testiranje i dokazano je pouzdana. Tajna je u stotini mikroiglica na unutarnjoj strani flastera. One kroz površinu kože otpuštaju lijek u organizam.

Toliko je jednostavno da se liječiti možete sami – zalijepite flaster i pustite da djeluje. Očekuje se da će tako više pacijenata biti sigurno jer neki od njih se toliko boje injekcija da se čak i odbijaju liječiti.

Za razliku od injekcija, flasteri ne moraju stajati u hladnjaku, stoga će biti dostupni u ljekarnama.

“Ako ga gledate pod mikroskopom, na flasteru se vide sićušne iglice koje jedva da probijaju najtanju površinu kože, a to je zapravo potpuno bezbolno, za razliku od injekcija, koje ulaze skroz do mišića”, objašnjava profesor Mark Prausnitz, voditelj istraživanja.

Ovaj proizvod još mora proći nekoliko vrsta testiranja prije no što bude dostupan na tržištu, piše BBC. piše