‘Ovršili su me zbog plina iako plinski priključak nemam’

279

ivan paveticTvrtka Zagorski metalac tvrdi da je Ivan Pavetić (70) platio tri puta po 500 kuna, a on kaže da je to učinio netko drugi s njegovim imenom.
Uložio je žalbu, no Općinski sud u Zlataru odbio ju je.

Blokirali su mi račun ni krivom ni dužnom. Osramotio sam se na blagajni u prodavaonici, nisam mogao rođendan proslaviti ni otići na more jer nisam imao novca, ogorčeno nam je ispričao Ivan Pavetić (70) iz Bedekovčine.

Dobio je ovrhu za plin, a nema ni priključak. Grije se na drva jer ima vlastitu šumu. Poštar mu je u lipnju donio rješenje za ovrhu 3027 kuna od tvrtke Zagorski metalac.

– Ako me tad nije srce ostavilo, neće nikad. Nikad nisam bio dužan ni lipe, sve račune plaćam na vrijeme – kaže nam Ivan dodajući da do lipnja opomene o dugovanju nije dobivao pa nije ni mogao upozoriti na grešku. A prema izvidu koji su mu poslali iz Metalca, dug se gomilao od 2015.

– Piše i da je u veljači, travnju te svibnju uplaćeno po 500 kuna. A ja to nisam plaćao. Postoje još tri Ivana Pavetića. Čim sam dobio rješenje, otišao sam u Metalac i rekao da su pogriješili, da to nisam ja, da nemam priključak, da po mojoj zemlji ne ide plin – priča dodajući kako nije znao da se mora žaliti pismenim putem.

ivan pavetic1

Mislio je da su iz Metalca provjerili njegove tvrdnje i shvatili da se ne radi o njemu. No u kolovozu se šokirao. Blagajnica u prodavaonici rekla mu je da je kartica odbijena.

– Otišao sam na bankomat i pisalo je da nemam sredstava. U FINA-i su mi rekli da mi je ovrhom oduzeto 3027 kuna – priča šokirani Ivan, koji prima mirovinu od 4200 kuna, a od toga plaća i kredit.

S računa su mu skinuli i 1900 kuna za troškove FINA-e.

– Nitko nije došao provjeriti imam li priključak – kaže.

Uložio je žalbu. Općinski sud u Zlataru odbio ju je. Istekao je rok. To ga stoji 625 kuna. U Zagorskome metalcu nisu nam odgovorili zašto su ovršili čovjeka koji im nije dužan. Istaknuli su samo kako se nije žalio u pisanom obliku u roku od osam dana.

– Nije osporio osnovanost potraživanja, visinu dugovanja ni rješenje kojim je određena ovrha – poručili su nam iz Zagorskog metalca dodavši kako su slijedom navedenog putem FINA-e proveli ovrhu.

– Kako su me pronašli? Nisam njihov korisnik, a imaju sve moje podatke – pita Pavetić.  piše