Palila gnijezdo stršljenova, pa spalila štagalj

534

palila stagaljTijekom protekloga vikenda gorjelo je na više mjesta u Slavoniji, a dobar dio požara izazvali su građani svojom nepažnjom.

U subotu oko 6.40 sati, u mjestu Bjelanovac na lipičkom području, 63-godišnjakinja je spaljivala zapaljenim novinskim papirom gnijezdo stršljenova. Zbog toga vatra se na papiru rasplamsala i zahvatila balirano sijeno. Vatra se proširila na štagalj i zahvatila cijeli objekt. Gorilo je i u Kutjevu.

– U petak oko 10.50 sati, u Ulici Matije Gupca, 40-godišnjak je prilikom obavljanja iskopa oštetio plinsku instalaciju, zbog čega je došlo do curenja plina, a potom i zapaljenja. Pri tome je oštećena lamperija na krovištu obiteljske kuće u vlasništvu 60-godišnjakinje – doznajemo od Nikoline Janković iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Treći požar izazvao je 67-godišnjak u nedjelju oko 13.45 sati, koji je nekontrolirano palio suhu travu i otpad u svom dvorištu u Šokačkoj ulici, u Strizivojni.

– Vatra se proširila na ulicu gdje je zahvatila suhu travu te oko 20 tona trupaca koje je nagorjelo. Nadalje se požar proširio na strnište površine oko jednog jutra. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Strizivojna, a protiv 67-godišnjaka slijedi obvezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara – doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

Desetci tisuća kuna štete nastalo je i u požarima koji su nastajali bez ljudske pomoći.

Tako je u Županijskoj ulici u Požegi zbog greške na električnim instalacijama, u subotu oko 13 sati, u hodniku stambene zgrade u vlasništvu 52-godišnjaka, došlo do zapaljenja žica i razvodne kutije.

U Ulici kralja Tomislava u Golincima, u subotu oko 17,15 sati, u dvorištu 60-godišnjaka došlo je do požara u štaglju, staji i nusprostorijama. U ovom požaru izgorjeli su štagalj i staja, dok je na nusprostorijama izgorjelo krovište. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Miholjac i DVD-a Golinci. Šteta se procjenjuje na 30 tisuća kuna.

Prirodne nepogode krive su za požar koji je izbio u nedjelju oko 21 sat u Ulici Hermana Gmeinnera u Vukovaru. Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Vukovar, zbog udara groma došlo je do požara na pomoćnim prostorijama. piše