Pitoreskni pejzaži

319

englselaVIDEO: Sela koja oduzimaju dah. Provedete li neko vrijeme u ovim predivnim selima, shvatit ćete da riječ ‘šarmantno’ nije samo pridjev već način života. Jednostavna ljepota kamenih kućica, prirodne ljepote i pitoreskni pejzaži oborit će vas s nogu.

Na stranici foxnews.com sastavili su listu najpitoresknijih sela na svijetu, a mi vam ovom prilikom predstavljamo neka od njih koja se isplati posjetiti ako žudite za idiličnim odmorom.

Bilbury, Engleska

Kamene kućice iz 14. stoljeća koje se nalaze uz Arlington Road u Bilburyju najfotografiranije su u ovom živopisnom selu koje je pisac William Morris opisao kao najljepše selo u Engleskoj. Bilbury je smješten na rijeci Coln u brdovitom zapadno-središnjem dijelu Engleske.

Savoca, Italija

Povijesno sicilijansko selo Savoca smješteno je na brdu između gradova Messina i Taormina na istočnoj obali. Posjetitelji ovog živopisnog sela ostat će oduševljeni onim što se nudi ako su u potrazi za idiličnim i predivnim malim mjestom.

Wengen, Švicarska svicas

Zahvaljujući lokaciji u Alpama i tradicionalnim drvenim apartmanima, Wengen je švicarsko selo iz snova koje izgleda kao iz Heidinih pustolovina. Činjenica da su automobili u selu zabranjeni, dodatno doprinosi njegovom šarmu. Selo je već dugo popularno alpsko turističko središte. Isplati se posjetiti ga.

Èze, Francuska

Mediteranski štih, srednjovjekovni šarm, zadivljujući pogled i blizina Nice, učinili su ovo mjesto na litici popularnom destinacijom na francuskoj rivijeri. Dovoljno razloga za posjet?

Český Krumlov, Češkacesha

Nalazi se na rijeci Vltavi, a sagrađeno je oko dvorca iz 13. st. s gotičkim, renesansnim i baroknim elementima. Izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog sela čija je građevinska baština ostala netaknuta. Zbog toga je povijesno središte mjesta 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. piše