Plan cijepljenja

600

Plan cijepljenja. U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održava se sjednica Vlade. Na sjednici će se izvijestiti i o aktualnom stanju vezano za koronavirus.

Donijet će se prijedlog plana uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja protiv COVID-19.

Cijepit će se oni kojima je to najpotrebnije. To su sugrađani u domovima za starije i nemoćne, radnici u sustavu socijalne skrbi i radnici u zdravstvenom sustavu – rekao je premijer i dodao kako nakon toga dolaze na red najstariji građani.

Nema nikakvog razloga za opuštanje, virus je i dalje tu, ubija i dalje je opasan, samo odgovornim ponašanjem uz kombinaciju s mjerama koje poduzimamo možemo smanjiti dodatno brojeve koji su još uvijek zabrinjavajući. Za dva dana je Božić, teška je ovo bila godina, no jako je važno da se sada ne opustimo da blagdani ne budu kritični za one koji su najkrhkijega zdravlja – rekao je Plenković.

Mi smo dosad naručili 5,9 milijuna doza cjepiva, pokrit ćemo potrebe cjelokupnoga stanovništva u RH. Cijepljenje će biti besplatno i na dobrovoljnoj osnovi. Uspjeh u suzbijanju epidemije ovisit će o broju ljudi koji se bude cijepio – naglasio je. admin