Podignuta optužnica zbog ubojstva zeta

423

ubojstvo zetaZbog ubojstva u Vukojevcima Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je optužnicu protiv 68-godišnjaka.

On se tereti da je u obiteljskoj kući u Vukojevcima, 5. lipnja ove godine, s namjerom da ubije 36-godišnjeg zeta, kuhinjskim mu nožem nanio više ubodnih i reznih rana po glavi i tijelu i time mu nanio teške i za život opasne ozljede. Od njih je 36-godišnjak, unatoč pruženoj liječničkoj pomoći, preminuo.

Podsjetimo, ubojstvu je prethodila svađa između punca i zeta, da bi 68-godišnjak potom kuhinjskim nožem ubo 36-godišnjaka. Teško ozlijeđeni muškarac uspio je pobjeći iz kuće te mu je na ulici pružena pomoć do dolaska Hitne medicinske pomoći. Napadač je uhićen na mjestu događaja brzom policijskom intervencijom. Prema dostupnim informacijama, motiv napada bili su njihovi loši odnosi.

Kako su nam tada ispričali mještani Vukojevaca, punac nije bio zadovoljan kako se zet brine za ženu i četvero djece, pa je on uskakao s financijskom pomoći te brigom za unučad. Mještani su kazali i da je često dolazilo do verbalnog sukoba između njih dvojice. “Punac bi često pričuvao djecu, a imao je mirovinu pa ih i novčano pomagao. Odnosi nisu bili skladni i dolazilo je do svađa između njih dvojice, ali nismo čuli da je bilo fizičkog razračunavanja”, ispričali su nam mještani koje smo zatekli u Ulici kralja Tomislava nakon napada.  piše